Oli pakko tulla avautumaan...

Istuin eräässä kokouksessa, johon osallistui myös tuore äiti pienen vauvansa kanssa. Siinä sitten ihastelin pientä ihmistä ja höpöttelin niitä näitä tuoreen äidin kanssa. Sain pikkuisen hetkeksi hoitooni, kun lapsen äiti lähti käymään muualla. Eiköhän heti paikalla ollut iäkkäämpi rouva kommentoinut: "Varo vaan, ettei kuume nouse!" Kyse ei ollut tämän rouvan kohdalla ensimmäisestä kerrasta, sillä hän on jo parin vuoden aikana useampaan kertaan kysellyt, udellut, kommentoinut lapsiasiaa. Olen kohteliaasti ja välillä en niin kohteliaasti kommentoinut, ohittanut vaivaantuneella hymyllä tai naurahduksella. Nyt päässäni naksahti. (Kiitos myös ekan kiertopäiväni...)

"Mulla on kuume kuule ollut jo useamman vuoden, että ei se tästä ainakaan pahentua voi. Yritetty on, mutta kun ei natsaa, ei natsaa. Hoidot käynnissä..." Rouva lehahti unikonpunaiseksi, eikä saanut enää mitään sanotuksi.

Ja jos tämä rouva ei tästäkään hienovaraisesta vinkistä tajunnut...

Samalla viikolla satuin kuulemaan erään keskustelun, jossa vanhempi herra totesi: "Se on huonoksi mennyt tämä maa, kun nuoret eivät hommaa lapsia." HOMMAA?!?!?!

Keskiviikkona jälleen lääkärikäynti. Tänään mielessäni jo välähti ajatus, että mitäs jos antais tämän olla tässä. Sit jos lapsia ei tule, niin sit ei tule... Peruin ajatukseni heti alkuunsa. Haluan edelleen lapsen. Miksei niitä vaan voi hommata? Yhteiskuntakin vaatii...