Blah, blah, blah...

Sieltähän ne taas pämähtivät tänään. Yleensä niin säännöllinen kiertoni ei nyt sitten ollutkaan niin säännöllinen kuin olisi juuri nyt pitänyt olla. Olin ehtinyt varaamaan 3 viikkoa sitten labra-ajan laskelmoituani kp kakkosen osuvan torstaille. Näin ei kuitenkaan ollut ja jouduin perumaan ajan. Nyt sitten maanantaiaamuna menen jännittämään labrajonoon jonotusnumerolla, että ehdinkö ajoissa töihin. Tiedän, että aula tulee olemaan taas täynnä eläkkeellä olevia mummoja ja pappoja. Näin ainakin viimeksi oli. Ei yhtään ikäistäni työssäkäyvää.

Sitä on saanut särkylääkettäkin menemään oikein kunnolla tänään. Ihanaa, että on ollut vapaapäivä ja saanut vain olla ja möllöttää. Itsenäisyyspäivän juhlinnan katsominen televisiossa herkisti. Ihan kun tässä ei muutenkin olisi tunteellinen tähän aikaan kierrosta. Mielessäni pyöri oman lapsuuteni itsenäisyyspäivät, jolloin kokoonnuimme isovanhempieni luo juhlimaan lähipiirin kanssa. Isoäitini oli aina leiponut lusikkaleipiä niinkuin jouluaattoisinkin. Jotenkin ihan valtavan suuri puristus sydämessä ja ikävä noita aikoja ja rakkaita ihmisiä. Kunpa isovanhempani olisivat vielä täällä...

Itsenäisyyspäivääni kuuluu joitakin pieniä perinteitä, joita haluan opettaa myös tuleville lapsilleni. Kynttilöitä pitää polttaa ja ulos sytyttää ulkotulia. Linnanjuhlat olen katsonut aina, pienestä tytöstä saakka. Itsenäisyyspäivänä kuuluu myös syödä vähän parempi juhla-ateria. Tänään se tosin minun osaltani oli pikaisesti väsättyä italianpataa yksin, miehen ollessa töissä. Miten sekin on aina silloin töissä, kun eniten kaipaisin syliä?!

Tämänpäiväinen lumisade puhdisti mieltä. Oli rentouttava kävellä hiljaisuudessa koiran kanssa ja nauttia pimenevästä illasta. Lenkkeily helpotti myös kipua ja särkyä. Oloni on melkoi rauhallinen, mutta jokseenkin todella vetämätön ja haikea. Odotan vain joulua ja rauhoittumista. Jouluiloa.

Jos jotakin lohtua tästä alkaneesta kierrosta haluaa hakea, niin ainakin voin jouluaattona syödä hyvällä omalla tunnolla graavi- ja kylmäsavulohta, mätiä ja juustoja. Suurimpia joulupöydän herkkuja siis. :)

Rauhallista viikonloppua ja toiveikasta itsenäisyyspäivän myöhäisiltaa teille kaikille!

<3