Tänään mieheni soitti ja kyseli omien tulostensa perään. Tulokset ovat normaalit, joten minussa se vika siis taitaa olla... Näin kyllä vähän povailin jo ennen testejä. Omista verikokeitteni tuloksista neuvolanhoitaja ei osannut sanoa muuta kuin että kilpirauhasarvot ovat normaalit. Tuloksia tarkastellaan sitten paremmin lääkärin toimesta lapsettomuuspolilla tammikuun lopussa.

KP1 oli ja meni viime viikolla ja taas ollaan uudella kierroksella. Kyllä oli taas niin kivuliaat ensimmäiset päivät, että Ibumaxia ja Buranaa kului armottomat määrät. Jotenkin kiertojen ensimmäiset päivät ovat viimeisen vuoden aikana muuttuneet yhä kivuliaimmiksi ja runsaammiksi.

Veikkaan vahvasti, että diagnoosina tulee olemaan PCO. Tämä on siis oma veikkaukseni tiettyjä oireita tutkien. Pillereiden lopettamisen jälkeen (n. 3 vuotta sitten) leuan alueen akne puhkesi todella voimakkaana ja olen kärsinyt siitä kaikki nämä pillerittömät vuodet. Vuosi sitten työterveyslääkäri määräsi aknekuurin, jonka söin ja tilanne rauhoittui ehkä pariksi kuukaudeksi, mutta eipä noita lääkkeitä saa nyt napsia, kun tarkoitus olisi tulla raskaaksi... Kärsitään sitten tästä rumasta ja ajoittain kipeästäkin leuasta. :(

Toinen selkeä oire, joka viittaisi PCO:hon on ylipaino ja varsinkin muutaman vuoden aikana lisääntynyt "keskivartalolöllö". Hain muuten juuri postista 3 viikon Nutrilettit ja ajattelin vetää kunnon boostin ja nesteenpoiston ennen lapsettomuuspolille menoa. PCO:sta johtuvaa lapsettomuuttahan voidaan hoitaa ilmeisen tehokkaasti ihan vain ruokavaliota muuttamalla. Olen aiemminkin pudottanut isoja painomääriä VLCD-dieetillä ja tiedän, että tuo kolmen viikon kuuri menee helposti. Tuon kolmen viikon jälkeen ajattelin vaihtaa vähähiilariseen dieettiin. Ilmeisesti juuri tuo vähähiilarinen ruokavalio jeesaisi myös mahdollista PCO:ta ja laskisi insuliinitasoa. 

Ainoa asia mikä askarruttaa on se, että kiertoni eivät ole epäsäännöllisiä vaan hyvinkin säännöllisiä. Muutaman kiertoni aikana heittoa on ollut n. 2-3 vuorokautta. Mielenkiinnolla odotan loppukuuta ja lisätietoa asiasta... Toivon tällä hetkellä, että syy selviää ja pidän sormia ristissä, että kyseessä ei olisi endometrioosi. Käsittääkseni PCO olisi helppohoitoisempi... Ärsyttää tämä epätietoisuus, mutta onneksi tätä ei kestä enää kauaa.

Olen muutamana iltana katsellut Youtubesta lapsettomuuteen liittyviä videoita. Kaikki katsomani videot ovat Jenkeissä kuvattuja. Yksi videoista antoi melkoisesti toivoa, jos siis lapsettomuutemme syy on PCO... Alla kyseinen video muille asiasta kiinnostuneille...

http://www.youtube.com/watch?v=WhvItiXpDpk